Blog
Voňavé recepty ze sadu
Třešňové tiramisu
- Andrea
-
přečteno 1125×
Máte rádi třešně, rádi mlsáte a zkoušíte něco nového? Pak přímo pro vás máme recept na třešňové tiramisu z Přimdy. Oceníte, že tento dezert se nepeče, takže nemusíte v letním horku rozpalovat pečící troubu.
V receptu jsem použila suroviny na jednu menší formu.
Ingredience
- Mascarpone 250g
- Smetana ke šlehání 31%
- Amaretto likér dle chuti
- Silná černá káva
- Cukrářské piškoty
- Vanilkový cukr
- Moučkový cukr 1 polévková lžíce
- Třešně
- Holandské kakao
Postup přípravy
- Černou kávu necháme vychladnout a poté do ní přidáme Amaretto - dle chuti, přibližně 1 panák na 250ml kávy.
- Vyšleháme si smetanu s trochou moučkového cukru.
- Smícháme Mascarpone se zbytkem moučkového cukru, vanilkového cukru a poté postupně s vyšlehanou smetanou
- Krém odložíme na chvíli do lednice a vrhneme se na odstranění pecek z třešní.
- Tip: použijte odpeckovač třešní, který rychle odstraní pecky z třešní a přesto zachová jejich tvar.
- Cukrářské piškoty začneme namáčet do kávy smíchané s likérem - tolik, aby ještě držely svůj tvar a nerozpadaly se.
- Tyto namočené piškoty pokládáme na dno formy a na ně poté přijde vytvořený krém.
- Na tyto dvě vrsty poté naklademe vypeckované třešně jednu vedle druhé a všechny tyto tři vrstvy budeme opakovat až do okraje formy tzn. piškoty, krém, třešně a dokola.
- Poslední trojvrstvu nezakončíme třešněmi, ale krémem, na který poté prosejeme holandské kakao.
Připravené tiramisu necháme alespoň 2h odpočinout v lednici a máme hotovo.