Voňavé recepty ze sadu

Třešňové tiramisu

Andrea
přečteno 793×
třešňové tiramisu s mascarpone

Máte rádi třešně, rádi mlsáte a zkoušíte něco nového? Pak přímo pro vás máme recept na třešňové tiramisu z Přimdy. Oceníte, že tento dezert se nepeče, takže nemusíte v letním horku rozpalovat pečící troubu.

V receptu jsem použila suroviny na jednu menší formu.

Ingredience 

  • Mascarpone 250g
  • Smetana ke šlehání 31%
  • Amaretto likér dle chuti
  • Silná černá káva
  • Cukrářské piškoty
  • Vanilkový cukr
  • Moučkový cukr 1 polévková lžíce
  • Třešně
  • Holandské kakao

Postup přípravy

  1. Černou kávu necháme vychladnout a poté do ní přidáme Amaretto - dle chuti, přibližně 1 panák na 250ml kávy.
  2. Vyšleháme si smetanu s trochou moučkového cukru.
  3. Smícháme Mascarpone se zbytkem moučkového cukru, vanilkového cukru a poté postupně s vyšlehanou smetanou
  4. Krém odložíme na chvíli do lednice a vrhneme se na odstranění pecek z třešní.
  5. Tip: použijte odpeckovač třešní, který rychle odstraní pecky z třešní a přesto zachová jejich tvar.
  6. Cukrářské piškoty začneme namáčet do kávy smíchané s likérem - tolik, aby ještě držely svůj tvar a nerozpadaly se.
  7. Tyto namočené piškoty pokládáme na dno formy a na ně poté přijde vytvořený krém.
  8. Na tyto dvě vrsty poté naklademe vypeckované třešně jednu vedle druhé a všechny tyto tři vrstvy budeme opakovat až do okraje formy tzn. piškoty, krém, třešně a dokola.
  9. Poslední trojvrstvu nezakončíme třešněmi, ale krémem, na který poté prosejeme holandské kakao.

Připravené tiramisu necháme alespoň 2h odpočinout v lednici a máme hotovo.

Fotorecept

20230810_184557
20230810_190313
20230810_190534
20230810_191038
20230810_191307
20230810_191506
20230810_191507
20230810_191934
20230810_192036
20230810_192216
20230810_192313
20230810_192524
20230810_192916
20230810_193915